Meest gestelde vragen

Nog nooit een activiteit van Funpix ingehuurd? ... en van plan om dat te gaan doen? Dan zullen er wellicht nu al wat brandende vragen zijn...
Met antwoorden op de meest gestelde vragen nemen we hier de eerste vraagtekens weg.
Heb je toch nu al andere vragen hebben, neem dan contact met ons op... we staan je heel graag te woord!

VRAGEN OVER VOORBEREIDINGEN

Wat zijn de kosten?

De meest gestelde vraag is: wat kost het? Dat is logisch omdat je dan weet of dit binnen het budget past. Als je de meest relevante gegevens invult in het offerteformulier kunnen wij een messcherpe offerte sturen op basis van de doorgegeven specificaties; dat werkt beter dan zomaar een prijsje roepen.
Offertes ontvang je binnen 24 uur na aanvraag.

Wie maakt het ontwerp van de branding op de foto?

Hebben jullie een eigen grafische afdeling? Dan is het handig om het zelf te doen om zoveel mogelijk in de eigen huisstijl te blijven. Wij leveren dan de specificaties aan. Beschik je niet over een eigen grafische afdeling, dan maken wij graag kosteloos het ontwerpje.

Ik heb iets speciaals, nog niet eerder gedaan, kan dat?

We staan open voor nieuwe ideeën en aparte technieken op het gebied van eventfotografie en fotomarketing. Het is voor ons ook leuk om steeds weer nieuwe ervaringen op te doen.
Kom maar op met je wilde idee, we onderzoeken samen de mogelijkheden en komen met oplossingen.

Aan welke praktische eisen moet de eventlocatie voldoen?

Een Funpix studio heeft gemiddeld een uitvoeringsoppervlakte nodig van 4 x 4 meter breed en 2,5 meter hoog. Maar de studio kan ook met minder ruimte uit de voeten als dat van tevoren wordt doorgegeven. Bij evenementen waar we grote groepen fotograferen hebben we meer ruimte nodig om er echt iets moois van te maken. Aan stroom heeft de studio voldoende aan 1 vrije groep 220 Volt plus aarde.

Hoe kom ik aan de visuals voor mijn fotoactie?

Funpix is al heel wat jaren actief en heeft inmiddels een enorme database met beelden opgebouwd. Toch maken we er altijd nog beelden bij die specifiek passen bij het gestelde thema of publieksprofiel. Dus Funpix zorgt voor de visuals, dit is bij de prijs inbegrepen.

Kan een fotostudio ook buiten staan?

De studio kan ook buiten staan. Meestal wordt er dan een pagode tent neergezet zodat eventuele weersinvloeden minder een rol spelen. Vanzelfsprekend hebben we buiten ook een stabiel stroompunt nodig.

vragen over de productie

Onze beursstand is niet zo groot, past jullie fotostudio erin?

Vierkante meters op een beursstand zijn kostbaar, dus vaak is de ruimte in deze situaties beperkt. We passen onze werkruimte en/of werkwijze aan, een oppervlakteschets van de stand helpt ons dit zo goed mogelijk in te vullen.

Zijn er nog omgevingsfactoren die een rol spelen?

Voor de fotoapparatuur en fotoprinters is het belangrijk dat de ruimte waarin we staan stofvrij is en niet te vochtig. Ook is het met de keuze van de plek handig om de fotostudio niet in de buurt van rookmachines te zetten, de rook verlaagt het contrast en kleurkracht van de foto's enorm.

Welke vormen van foto distributie zijn er?

Er zijn fotoafdrukken in diverse formaten, met of zonder passe-partouts of online distributie via directe e-mail, social media of een mooie fotosite.

Kunnen jullie eerder komen opbouwen?

Soms komt het voor dat de studio veel eerder moet worden opgebouwd omdat dit organisatorisch beter uitkomt, er wordt dan verzochte een paar uur eerder op te bouwen, of soms zelfs de dag ervoor. Hier gaan we flexibel mee om, in sommige gevallen zullen er echter wachturen worden berekend.

Kunnen we alle digitale foto bestanden ontvangen?

Mocht je geen online distributie van de foto's hebben besteld, dan zijn alle fotobestanden de dag na het event voor je beschikbaar als directe download. Mocht je toch nog een fotosite willen kan dat ook altijd snel gerealiseerd worden.

Hoe lang worden alle foto's bewaard door jullie?

In verband met de Algemene verordening gegevensbescherming, worden de gemaakte foto's en/of video's op een event slechts korte tijd bij ons bewaard. Sommige foto's kunnen we voor eigen promotionele doeleinden gebruiken, maar in de regel wordt al het beeldmateriaal snel vernietigd. Dus mocht je ze zelf nog willen ontvangen wacht dan niet te lang met het verzoek.

vragen over de act

Door hoeveel personen wordt een Funpix studio begeleid?

Standaard wordt onze studio door 2 personen uitgevoerd, maar bij kleinere events (< 350) is 1 persoon voldoende, dat scheelt weer in de kosten.

Zijn jullie beschikbaar op deze datum?

Beschikbaarheid van Funpix kan het beste zo snel mogelijk via e-mail of telefoon gecheckt worden. We zijn in staat om op 1 dag meer sets te draaien, echter sommige dagen zijn erg gewild en dan kan je er beter snel bij zijn.

Ons bedrijfsfeest heeft een bepaald thema, kunnen jullie daar iets mee?

Tientallen thema's hebben we al klaar liggen, dus de meest bekende thema's zijn zo ingevuld. En mocht het thema iets nieuws zijn dan is het dankzij de enorme Funpix beeldbank eenvoudig aan de wensen te voldoen.

Kan de fotostudio ook met grote groepen overweg?

Grote groepen op de foto zetten is een van onze specialiteiten. Wel is het belangrijk om van tevoren te weten of dit gewenst is, dan kunnen we er met de opbouw van de fotoset rekening mee houden door een extra grote green screen wand neer te zetten.

Voor welke leeftijden is deze vorm van entertainment geschikt?

Het mooie van de green screen oplossing is dat je het precies zo maakt dat het de juiste leeftijds- of doelgroep aanspreekt. Daarom zie je ons op kinderfeestjes, bar mitswa's, jongeren festivals, familiedagen of werkomgevingen. Maar we staan ook op de 50+ beurs en zijn zelfs in een verzorgingshuis actief geweest.

Treden jullie ook in het buitenland op?

We gaan door heel Europa. Wel heeft een buitenlands event iets meer voorbereidingstijd nodig. Locaties in België en net over de grens in Duitsland beschouwen we gewoon als Nederland XL, en heeft geen extra voorbereiding nodig.